هشدار بانک جهانی؛ جنگ موتور محرکه فقر در جهان امروز
اکوایران: تازه ترین بررسی های بانک جهانی نشان میدهد که 60 درصد از فقیرترین مردم جهان در کشورهایی زندگی میکنند که درگیر جنگ هستند. براساس این گزارش جنگها و میزان تلفات آنها از اوایل دهه 2000 حدود 3 برابر شدهاند.

به گزارش اکوایران، بانک جهانی اعلام کرد که فقر شدید در اقتصادهایی متمرکز شده است که درگیر جنگهای مسلحانه هستند؛ جنگهایی که در طول این قرن رایجتر شدهاند.
به نوشته وال استریت ژورنال، بانک جهانی در گزارشی از چشمانداز 39 اقتصادی که آنها را در معرض درگیری یا بیثباتی طبقهبندی میکند، اعلام کرد که این کشورها تا سال 2030 محل زندگی 60 درصد از کسانی هستند که در فقر شدید هستند و با 3 دلار در روز امرار معاش میکنند. این درحالی است که این نسبت اکنون حدود 50 درصد است.
درگیرهای مسلحانه؛ مهم ترین مانع پایان فقر
به گفته بانک جهانی، افزایش تعداد و مدت زمان درگیریهای مسلحانه مهمترین مانع برای پایان فقر شدید است. از حدود یک میلیارد نفری که در 39 اقتصاد آسیب دیده زندگی میکنند، حدود 40 درصد در فقر شدید هستند؛ درحالی که این نسبت در سایر اقتصادهای درحال توسعه تنها 6 درصد است.
رشد 3 برابری جنگها و تلفات از دهه 2000
براساس گزارش بانک جهانی، تعداد جنگها و تلفات ناشی از آن از اوایل دهه 2000 بیش از سه برابر شده است. و در حالی که بیشتر تمرکز بر درگیریها در اوکراین و خاورمیانه است، به گفته بانک جهانی، 70 درصد مردمی که تحت تاثیر جنگ هستند در آفریقا زندگی میکنند.
خسارتهای اقتصادی جنگ
براساس محاسبات اقتصاددانان بانک جهانی، علاوه بر تلفات جانی و جراحات، درگیریهای نظامی خسارات اقتصادی شدیدی نیز وارد میکنند. جنگهای با شدت بالا، که منجر به کشته شدن 150 نفر از هر یک میلیون نفر میشوند، بطور میانگین پس از پنج سال، کاهش بیست درصدی تولید ناخالص داخلی سرانه را به دنبال دارند. درگیریها با شدت کمتر نیز تاثیرات خفیفتر اما همچنان قابل توجهی دارد.
به عنوان مثال، به گفته بانک جهانی، تولید اقتصادی در غزه و کرانه باختری در سال 2024 تا 27 درصد کاهش داشته است، در حالی که تولید ناخالص داخلی سرانه در جمهوری آفریقای مرکزی، سودان جنوبی و سوریه به دنبال درگیریهای طولانی مدت به نصف رسیده است.
افزایش شکاف درآمدی کشورهای درگیر با سایر اقتصادهای درحال توسعه
شکاف درآمدی میان کشورهایی که با درگیری مواجهند با سایر اقتصادهای درحال توسعه درحال افزایش است. در حالی که تولید ناخالص داخلی سرانه در کشورهای درگیر از سال 2010 روی حدود 1500 دلار بدون تغییر بوده است، در سایر اقتصادهای درحال توسعه بیش از دو برابر شده و به 6900 دلار رسیده است. بیکاری نیز گسترده است، به طوریکه تنها حدود نیمی از جمعیت 270 میلیون نفری در سن کار، شغل دارند.
با اینحال، بانک جهانی با اشاره به نمونههایی چون کوزوو در اروپا و کامبوج در جنوب شرقی آسیا تاکید کرد که اقتصادهای آسیب دیده از جنگ میتوانند از درگیریهای طولانی مدت خارج شده و به رفاه بیشتر برسند.
تیتر یک در اکوایران
پربینندهترینها
-
سقوط قیمت طلا و سکه در سایه رکود
-
ماجرای درگیریهای شبانه در اقلیم کردستان عراق چه بود؟
-
قیمت رهن کامل آپارتمان در منطقه ۱۰ تهران
-
چرخش بزرگ در برابر پوتین؛ وقتی پنتاگون ترامپ را سورپرایز میکند
-
شرط صعود طلا / صفر و صدی عمل نکنید
-
روایت بقائی از دیدار وزیر امور خارجه ایران و مقامات ارشد عربستانی
-
چین انتقال موشکهای پدافندی به تهران را رد کرد
-
استاندار تهران: اجازه هیچگونه تخلف در حریمهای استان تهران را نمیدهم
-
چراغ سبز پکن به فروش جنگندههای پیشرفته به تهران؟